Energie besparen

Energie kunt u zelf besparen door verantwoord om te gaan om uw apparaten in huis. Bij aankoop kunt u letten op het duurzame A-label. Ook het de standby optie bij apparaten zorgt ervoor dat u op jaarbasis veel stroom onnodig verbruikt. Energie kunt u ook besparen door op kleine dingen in het huishouden te letten, zoals alleen volle wassen draaien en bij voorkeur ’s nachts of in het weekeinde wanneer u dit kan dan voor een goedkoop tarief. Zet uw verwarming lager wanneer u gaat slapen, dat kan u al meer dan 10% op de energie besparen. Douch daarnaast niet te lang. Als u bijvoorbeeld 1 minuut korter doucht iedere dag, dan levert dit een besparing van 3.500 liter water op! Dit zijn handige tips zodat u snel energie kan besparen.

Besparing op de energierekening

U kunt zelf bewust omgaan met energie en op goedkope.energie.org kiezen voor de goedkoopste energiemaatschappij, maar wilt u op de lange termijn duurzaam bezig zijn en veel geld besparen dan kunnen aanpassingen aan de woning lonend zijn. Deze investeringen bij een eensgezinswoning betalen zich na een aantal jaar terug. Wij hebben de belangrijkste besparingen voor u samengevat:

 1. Isoleren van een Schuin dak en verwarmde zolder
  Kosten: €4.500
  Jaarlijkse Besparing: €650
 2. Isoleren spouwmuur
  Kosten: €1.400
  Jaarlijkse Besparing: €550
 3. Vervanging van enkel glas voor HR++ glas
  Kosten: €3.500
  Jaarlijkse Besparing: €280
 4. Zonnepanelen 1400 Wattpiek 10m²
  Kosten: €3.400
  Jaarlijkse Besparing: €260
 5. Combi-ketel met Hoog Rendement
  Kosten: €2.200
  Jaarlijkse Besparing: €210
 6. Isoleren vloer van begane grond
  Kosten: €1.800
  Jaarlijkse Besparing: €210
 7. Zonneboiler
  Kosten: €3.000
  Jaarlijkse Besparing: €80

Meer informatie over energie besparen is op andere websites te vinden. Greenthumb is een website dat energiebesparing centraal heeft staan. Daar vindt u nog veel meer tips over zuinig omgaan met energie en diverse bespaartips.