Groene Energie

Groene energie daar kunt u als consument zelf voor kiezen. Nu fossiele brandstoffen en gassen uitgeput beginnen te raken is groene energie een morele verantwoorde keuze. Onder groene energie wordt groene stroom verstaan dat is opgewekt uit duurzame energiebronnen, in tegenstelling tot grijze stroom. Vergelijk zelf verschillende groene energieleveranciers en stap eenvoudig over.

Groene energie, wat is dat?

Groene energie is energie dat is opgewekt uit duurzame energiebronnen. Hieronder vallen Aardwarmte (deze methode komt in Nederland en België nauwelijks voor), Biomassa (komt tot stand door de verbranding van plantaardig materiaal), Waterkracht (bijvoorbeeld waterturbines bij een sluis, golfslag energie op zee en blauwe energie dat wordt gewonnen door het verschil in zoutconcentraties tussen zoet- en zeewater), Windenergie en Zonnepanelen. Groene energie is onuitputtelijkheid en zal de komende decennia ervoor zorgen dat ook onze volgende generaties nog kunnen beschikken over energieopwekking en verbruik.

Waarom groene stroom

Groene stroom is vaak net zo goedkoop en soms zelfs goedkope dan grijze stroom. U bespaart daardoor niet alleen op uw factuur, maar neemt ook uw verantwoordelijkheid met het oog op het milieu. Groene energie is een duurzame keuze, al bijna 40% van de huishoudens zijn afnemer van groene energie en ook veel bekende bedrijven en organisaties zoals de NS, de Rabobank en het Ministerie van Defensie hebben gekozen voor groene stroom.

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Groene stroom is de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Energie maatschappijen kopen nu vaak nog in het buitenland groene energie in, omdat dit goedkoper is. Zo kunnen afnemers profiteren van lage energietarieven, ook groene stoom. Daarmee kunnen veel energie aanbieders concurreren met de tarieven van grijze stroom. Zelf investeren in groene stroom kunt u ook thuis, dit is zelfs enorm voordelig! Dit kan omdat u momenteel meer dan 100 procent van uw investeringen in duurzame energie over de economische levensduur van de belasting af kunt trekken. Daarnaast bespaar je met bijvoorbeeld zonne-energie ook op uw energierekening omdat zonnepanelen ook stroom opwekken. Met zonnepanelen bespaart u op jaarbasis tot 300 euro op uw energierekening!